De overheid stimuleert herbestemmingen van agrarisch erfgoed: initiatiefnemers met mooie plannen om monumentale of beeldbepalende boerderijen een hedendaagse functie te geven, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie voor de verduurzaming en restauratie van het pand.

Stichting Liever in Lierop kreeg al in de allereerste subsidieronde van dit enkele jaren geleden opgezette fonds, een maximale bijdrage. In de toekenningsbeschikking staat:

“De commissie vindt Liever in Lierop op alle aspecten een goed plan. Het voorziet in behoud van waardevol agrarisch erfgoed, is op overtuigende wijze van meerwaarde voor de leefomgeving. Bijzondere waardering heeft de commissie voor het draagvlak dat binnen de gemeenschap is gecreëerd. Het plan is een goed voorbeeld van een collectief particulier initiatief.”

Een interview over het voorbereidings en bouwproces van Liever in Lierop is opgenomen in het onlangs uitgegeven magazine van het Boerderijenfonds, waarin zij enkele projecten die het fonds steunt, uitgelicht hebben. Lees hier het interview op pagina 28.

MagazineToekomstBoerderijen-spreadsDEF.pdf (boerderijenfonds.nl)