Vanaf 11 september gaat het dan eindelijk gebeuren: de monumentale boerderij aan Laan Ten Boomen 30 gaat verbouwd worden tot een prachtige woonplek voor 12 jongvolwassenen met een beperking. Zij krijgen ieder een studio met een eigen douche en toilet en een kitchenette: 9 in de boerderij en 3 in de ‘karschop’.

In het huidige woonhuis komen een grote keuken en gezamenlijke woonruimtes. In het staldeel komen behalve studio’s ook een slaapruimte voor de begeleiding en een dagbestedingsruimte. Bouwbedrijf vd Heuvel uit Helmond denkt er een klein jaar voor nodig te hebben om de verduurzaming en herbestemming te kunnen realiseren.

Fittin (van Prisma zorg) gaat straks de 24 uurs zorg leveren. Deze organisatie biedt de zorg in veel kleinschalige wooninitiatieven in de regio, die daarover erg tevreden zijn. Belangstellenden voor een baan als begeleider of huishoudelijk medewerker bij Liever in Lierop, kunnen nu al hun interesse al kenbaar maken.

Ouders die op zoek zijn naar een geschikte plek voor hun jongvolwassen kind met een beperking en een indicatie voor begeleid wonen, kunnen voor meer informatie contact opnemen via onderstaande contactgegevens. Zie pagina “De Zorg”.

Bedrijven of particulieren die ons vooruit willen helpen als sponsor van materialen of ons zouden willen ondersteunen met diensten zijn meer dan welkom. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je steun kenbaar te maken door je aan te sluiten bij “de club van 100”, een groeiende groep van donateurs, die we keihard nodig hebben!! Zie pagina ‘Vrienden’.

info@lieverinlierop.nl
Sandra de Vreede: 06-42919030
www.lieverinlierop.nl